TV der bevæger dig

Energiselskab køber Stofa

04:53

SE, tidligere Syd Energi, er ved at bygge nyt hovedsæde i Esbjerg.

1 af 2

Det sydjyske energiselskab, SE, har købt Stofa A/S i Horsens, der er blandt de større spillere på markedet for kabel-tv og internet. Købesummen er på 1,9 milliard kroner.

SE bliver med opkøbet én af de største udbydere af TV- og internet i Danmark og udfordrer TDCs YouSee.

Stofa ejes i dag af svenske Ratos.

Direktør Niels Duedahl, SE, oplyser, at energiselskabet i de seneste år har oplevet en solid vækst. Han betragter opkøbet af Stofa som et skridt videre mod virksomhedens mål, nemlig en forventet omsætning i 2015 på fem milliarder kroner og et overskud fra den primære drift på en milliard kroner.

- Vi vil med opkøbet af Stofa sikre en fortsat bundsolid forretning, og med styrkede pengestrømme fra driften bliver vi i stand til at fortsætte de forgangne års betydelige investeringer i el-nettet, fiberbredbånd, vindmøller med mere; men nu alene for penge tjent på den årlige drift, forklarer Niels Duedahl.

SE har i de seneste år investeret i fibernet til internet og tv i Syd- og Sønderjylland, mens Stofa leverer kabel-tv til 300 antenneforeninger landet over.

Kapitalfonden Ratos købte Stofa i sommeren 2010, og salget til SE indbringer ifølge Ritzau fonden en kapitalgevinst på 850 millioner kroner.

Stofa havde i 2011 en omsætning på 1,1 milliard og et driftsoverskud på 146 millioner kroner.

Stofa forsyner cirka 375.000 danske husstande med kabel-tv og knap 200.000 danske husstande med bredbånd.

SE har omkring 700 medarbejdere og omsatte i 2011 for 2,9 milliarder kroner.

Opkøbet er betinget af en godkendelse fra det forbrugerejede SEs repræsentantskab 13. november samt konkurrencemyndighederne.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden