Enigt forretningsudvalg: Tegn på at Holst har misbrugt regionsmedarbejder

Forretningsudvalget i Region Syddanmark var helt enige i sagen om Carl Holst og hans rådgiver: Der er klare tegn på, at den tidligere medarbejder i Region Syddanmark Christian Ingemann Nielsen er blevet brugt til at føre valgkamp.

Der er klare indicier for, at forsvarsminister Carl Holst har brugt den tidligere kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark Christian Ingemann Nielsen til at føre valgkamp. Det meldte et samlet forretningsudvalg ud efter dagens møde i udvalget.

- Det er et enigt forretningsudvalg, der går ud og siger, at vi har indicier for, at der er sket misbrug af en medarbejders arbejde til fordel for en valgkamp. Det synes jeg, er et stærkt signal at sende, siger SF's regionsrådsmedlem Ida Damborg til TV SYD efter mødet.

Ida Damborg vil dog ikke sige noget om, hvilke konsekvenser det får for Carl Holst.

- Det synes jeg, at det er hans kollegaer på Christiansborg, som skal drage de konsekvenser. Carl Holst er ikke længere regionsrådsformand. Havde han været det, så havde det været os, der skulle tage affære, siger hun.

Regionen vil nu stille alt materiale til rådighed for Tilsynsrådet under Statsforvaltningen, der af egen drift er gået ind i sagen.

Du kan her se hele interviewet med Ida Damborg umiddelbart efter mødet i Regionsrådets forretningsudvalg (Varighed: 01:43 min.).

TV SYD fangede også regionsrådsformand Stephanie Lose efter mødet i forretningsudvalget. Du kan se, hvad hun sagde her. (Varighed: 00:46 min.).