Enorm interesse for retssag

Den største retssal i Retten i Sønderborg er fyldt til bristepunktet mandag morgen, da retssagen mod 45-årige John Knudsen begynder.

Pressefolk, pårørende og nysgerrige følger sagen mod John Knudsen, der er tiltalt for at dræbe, voldtage og mishandle Kirsten Bay Andersen i Haderslev.
 
Interessen for retssagen er så stor, at politiet ligefrem må afvise tilhørere til sagen, hvor John Knudsen står tiltalt for drabet på den 52-årige Kirsten Bay Andersen i september sidste år i Haderslev.
 
Foruden et stort presseopbud og pårørende til den dræbte kvinde er mange almindelige tilhørere også mødt op i retten.

John Knudsen selv virkede afslappet, rolig og imødekommende, da han kort før klokken ni mødte op i retten, mens nogle af tilhørerne hvislede "svin" på tilhørerpladserne.
 
Sagen optog ikke kun Haderslev, men stort set hele Danmark sidste år, da Kirsten Bay Andersen forsvandt efter en middag med sine kolleger i jobcentret i Haderslev.
 
I flere dage ledte politi, hjemmeværn og almindelige borgere efter kvinden, der senere blev fundet kvalt og bundet til en betonklods på bunden af Haderslev Fjord.

John Knudsen har allerede tidligere tilstået, at han dræbte Kirsten Bay Andersen, som han tilsyneladende ikke kendte på forhånd.

Foruden drabet på hende er han også tiltalt for voldtægt, seksuel mishandling og usømmelig behandling af hendes lig, samt overgreb på en mindreårig pige og besiddelse af store mængder børneporno.

Sagen kører ved retten i fire dage.