Epilepsipatienter er i chok

Danmarks eneste epilepsihospital Filadelfia mangler penge. Det betyder, at 1600 patienter i den kommende tid vil blive afvist. En af de frustrerede er Hans Peter Jensen fra Jelling.

Hans Peter Jensen skal opereres for epilepsi i næste uge, men nu ved han ikke, om han får plads på hospitalet. Han har skrevet til sundhedsministeren og protesteret mod nedskæringer på specialsygehuset, der ligger i Dianalund.

Hans Peter Jensen er betænkelig, fordi han har været på Filadelfia, og han ved, at lægerne kan deres arbejde.

- På almindelige sygehuse har de slet ikke den ekspertise, der skal til for at behandle epilepsipatienter rigtigt, siger han.

Filadelfia er et stort sygehus, som i mange år har samlet viden og erfaring om en sygdom, der har ramt 50.000 danskere. Sygehuset har arbejdet med en årlig beløbsramme på 155 millioner kroner, men den er nu indskrænket til 74 millioner. Derfor skal der fyres 100 medarbejdere, og 1600 patienter får besked om, at de ikke bliver indlagt i år.

Det er de fem regioner, der betaler pengene til sygehusets drift. Medlem af sundhedsbrugerrådet i Region Syddanmark Thyge Nielsen (V) mener, at det er sygehusets egen skyld, at de nu må skærer ned.