TV der bevæger dig

Erhvervsklimaet er godt i Sydjylland

Virksomhederne er tilfredse med erhvervsklimet i de de fleste af kommunerne i TV SYDs område. Det viser Dansk Industris erhvervsklima-undersøgelse for 2013. Fem af kommunerne er i undersøgelsens top 10 med Hedensted som den bedst placerede.

Fem af kommunerne er i undersøgelsens top 10, mens yderligere tre klemmer sig ind i den bedste tredjedel. Som landsdel er Sydjylland dermed et attraktivt sted at drive erhverv.

Hedensted er med sin tredjeplads for tredje år i træk den bedste kommune i Sydjylland med en samlet 3. plads, mens Billund rykker op som nr. fem fra en 8.-plads sidste år.

Ikast-Brande, som den tidligere Nr. Snede Kommune nu er en del af, kan igen kalde sig den mest erhvervsvenlige kommune i Danmark. For tredje gang bliver Ikast-Brande Kommune nummer et i Dansk Industris landsdækkende undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2013. Skarpt forfulgt af nabokommunen Herning og med Hedensted Kommune på en tredje plads.

Se hele undersøgelsens resultat

Esbjerg med i top 10

Områdets mest folkerige kommune Esbjerg, er den bedste kommune i landet med over 100.000 indbyggere, og ligger for andet år i træk i top 10. Det er særligt i tilfredsheden med infrastruktur og transport samt kommunens fysiske planlægning af Esbjerg klarer sig godt.

Endelig er områdets næststørste kommune Vejle gået frem i undersøgelsen, så kommunen i 2013 er rykket ind i den bedste halvdel. Det er særligt i virksomhedernes tilfredshed med kommunens brug af private leverandører, samt skatter og afgifter at Vejle har forbedret sig.

 

Samlet placering 2013 med placeringen 2012 i parantes:


Hedensted 3 (3)
Billund 5 (8)
Vejen 7 (9)
Esbjerg 8 (7)
Kolding 10 (18)
Horsens 13 (13)
Aabenraa 28 (11)
Vejle 36 (59)
Tønder 40 (44)
Fredericia 59 (35)
Varde 64 (61)
Sønderborg 76 (36)
Haderslev 90 (81)
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden