Eric Burdon aflyser - Ten Year After afløser

På grund af alvorlig sygdom har legendariske Eric Burdon aflyst sin Europa-turne. Og dermed også koncerten til Kløften Festival i Haderslev. Nyt topnavn bliver i stedet Ten Years After.

- Kløften Festival modtog den lægeligt dokumenterede aflysning onsdag. Kløften Festival havde - som den eneste festival i Danmark - glædet sig til at præsentere den legendariske musiker, men sådan gik det desværre ikke, siger Erik Kock fra Kløften Festival.

Men der er fundet en fuldgod afløser.

Ten Years Aften blev dannet i 1967 af fire unge musikere fra Nottinghamshire i England. Deres legendariske ekstranummer, I'm going Home, på Woodstock Festivalen gav de fire en velfortjent plads i rockhistorien. Leo Lyons, Ric Lee, Chick Churchill og ikke mindst Alvin Lee optrådte fra 1968 til 1975 på alle de vigtigste festivaler, og Ten Year After har solgt over ti millioner albums.

I 1985 valgte Alvin Lee at gå solo, og Ten Years After stoppede med at turnere.

Men interessen var stadig stor - og i 2002 blev gruppen genskabt, med et nyt medlem, guitaristen og sangeren Joe Gooch. Bandet genskabte musikken, energien og den begejstring for musikken, som Ten Years After har været kendt for.

- En værdig afløser for Eric Burdon er fundet, slutter Erik Kock.