Erling Tiedemann er død

Erling Tiedemann, som også var amtsborgmester i 19 år, er død i en alder af 83 år.

Tidligere amtsborgmester og formand for Det Etiske Råd Erling Tiedemann er død i en alder af 83 år, skriver Kristeligt Dagblad.

Tiedemann var amtsborgmester i Vejle Amt for Venstre fra 1974 til 1993 og var fra 2000 til 2002 formand for Det Etiske Råd, hvor han havde været medlem siden 1997. 

Her gjorde han sig bemærket med sine kristent funderede holdninger til blandt andet abort, som han "tog dybt afstand fra", men samtidig ikke mente skulle afskaffes.

- For mig er loven om fri abort ikke problemet, forklarede han kort efter sin tiltræden i et interview med Dagbladenes Bureau. 

- Det, der i virkeligheden er problemet, er den kultur, den praksis vi har fået, når det gælder abort, påpegede han.

Efter sin tid i rådet fortsatte Erling Tiedemann som en ivrig debattør og et aktivt medlem af Den Katolske Kirke i Danmark.

I 2005 var han bemærkelsesværdigt tidligt ude med en katolsk podcast, Katpod, ligesom han gennem flere år har skrevet klummer i Kristeligt Dagblad.

I 1993 blev han Ridder af Dannebrogsordenen, og i 2012 blev han kommandør med stjerne af Sankt Gregor den stores orden.

Erling Tiedemann efterlader sig tre børn, otte børnebørn samt hustruen Vivian, som han var gift med gennem 58 år. Hustruen har været dement i flere år. Og så sente som midt i september gæstede ErlingTiedemann Vejle, hvor han holdt et kærligt foredrag om hustruens demens-sygdom

/ritzau/

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.