Esbjerg bliver del af unikt bueskytte-talentarbejde

Ny og unik talentudvikling er målet for et samarbejde mellem Esbjerg, Randers og Holstebro Kommuner og Bueskydning Danmark. I Esbjerg kommer det den 18-årige bueskytte Natasja Bech til gode, og i fremtiden skal det nye talentcenter fostre endnu flere kandidater til elitelandsholdet.

Esbjerg Kommune indgår et samarbejde med Bueskydning Danmark om talentarbejde. Målet er at skabe talenter, som på sigt vil være kandidater til elitelandsholdet, hvorfra deltagerne til internationale mesterskaber og OL findes.

Også Randers Kommune og Holstebro Kommune indgår i det unikke samarbejde om et fælles talentcenter, der giver udvalgte talenter mulighed for at arbejde med eksperter, som er tilknyttet de tre elitekommuner, der samarbejder med Team Danmark.

- Med denne aftale skaber vi et talentcenter på tværs af kommunerne og sætter nye standarder for, hvordan man kan træne talenter i bueskydning. Vi er enormt stolte af at kunne præsentere et så stærkt samarbejde, siger sportschef i Bueskydning Danmark, Allan B. Grønkjær.

I Esbjerg er Bueskyttelauget Viking glad for samarbejdet mellem Bueskydning Danmark, Esbjerg Kommune og de øvrige elitekommuner. For træner Daniel C. Jensen giver det nye talentcenter mulighed for at hjælpe unge bueskytter med at udvikle sig hurtigere, end det ellers ville være muligt.

- Samspillet mellem kommunernes eksperter, klubbernes skytter og Team Danmarks retningslinjer gør, at skytterne lærer mere og udvikler sig i et andet tempo end tidligere, siger Daniel C. Jensen.

Bueskyttelaug Viking kan allerede bryste sig af årets himmelstormer hos dame recurve (OL-buen). 18-årige Natasja Bech er i denne sæson braget igennem og kom i starten af året ind på seniorlandsholdet. Hun vandt DM-indendørs og har repræsenteret landsholdet ved flere internationale stævner. I talentcentret kan Natasja Bech fortsætte sin udvikling som eliteidrætsudøver.

- Talentcentret er en fantastisk mulighed for at kombinere samvær og teknik for unge mennesker. Gennem dette udvikler man sig både sportsligt og som det hele menneske, siger det unge talent.