Esbjerg dukker Brøndby og er finaleklar

Esbjerg vendte 0-1 til 3-1 efter forlænget spilletid mod Brøndby og spillede sig dermed til pokalfinalen.

Esbjerg er klar til at møde Randers FC i finalen i DBU Pokalen efter at have besejret Brøndby med 3-1 i klubbernes andet semifinaleopgør.

På Blue Water Arena i Esbjerg spillede de to mandskaber - præcis som i det omvendte opgør - dog 1-1 efter de første 90 minutter, og derfor skulle der forlænget spilletid til for at finde en pokalfinalist.

Her sørgede Martin Braithwaite og Jesper Lange med hver deres mål for at sende esbjergenserne i pokalfinalen med en sejr på 3-1.

Det var ellers gæsterne fra Brøndby, der noterede sig for kampens første scoring. Den faldt efter 22 minutters spil, da Dennis Rommedahl blev sendt af sted i dybden.

Den ellers så udskældte landsholdsfløj sprintede fra et noget tungt Esbjerg-forsvar, og med en fiks detalje vippede Brøndbys anfører elegant bolden hen oven den fremadstormende Lucas Hradecky og ind i Esbjerg-målet.

Langt fra fortjent bedømt ud fra spil og chancer i en første halvleg, som Esbjerg så langt havde domineret. Efter føringsmålet kom Brøndby dog bedre med i opgøret, og seks minutter før pausefløjtet kunne - og burde - Dennis Rommedahl være blevet dobbelt målscorer.

Helt alene igennem med Esbjerg-keeper Lucas Hradecky fik Rommedahl afsluttet svagt, og med en fodparade forhindrede den finske målmand sit hold i at komme yderligere bagud.

Det blev ved en etmålsføring til Brøndby ved pausen, og derfor blev anden halvleg en nervepirrende affære, der bølgede frem og tilbage. Dog med Esbjerg som toneangivende.

Efter en times spil var Esbjerg millimeter fra en udligning, da Jesper Langes kraftfulde hovedstød på Martin Braithwaites præcise indlæg prellede af på overliggeren bag en prisgivet Michael Tørnes i Brøndby-målet.

Brøndby var dog heller ikke uden chancer. Blandt andet fik Frederik Holst en kæmpechance for at afgøre opgøret til gæsternes fordel, men den unge midtbanespillers afslutning var tættere på at få hjørneflaget end netmaskerne til at blafre.

12 minutter før tid kom så den forløsende udligning for værterne. Og det var en sand perle, tilskuerne blev vidne til. Fra kanten af feltet tæmmede Martin Braithwate bolden og med siden til målet flugtede Esbjerg-topscoreren læderkuglen over i det lange hjørne.

En fremragende scoring, der blev den sidste i den ordinære kamp, og derfor måtte mandskaberne ud i to gange 15 minutters forlænget spilletid.

Her blev Martin Braithwaite den helt store helt, da han i kampens 103. minut fik passeret Michael Tørnes med et fladt skud fra distancen. Med fem minutter igen lukkede Jesper Lange kampen med en scoring til 3-1.

Dermed er Esbjerg nu klar til pokalfinalen den 9. maj mod Randers FC.