Esbjerg eller Horsens skal vinke farvel til superligaen

Esbjerg fB tabte onsdag aften 3-1 til AGF. Dermed skal holdet spille om overlevelse mod AC Horsens.

Esbjerg fB var i aften på besøg hos AGF på Ceres Park i Aarhus i superligaens nedrykningsspil. De to holds første opgør endte 0-0.

Kampen var blot tre minutter gammel, da aarhusianernes Kasper Junker bragte sit hold foran. Kort inden stadionuret rundede den halve time, tændte Mads Hvilsom et lys i mørket for Esbjerg, da han udlignede til 1-1. Et resultat der ville gøre EfB til den samlede vinder af de to opgør på reglen om udebanemål.

Men sådan skulle det ikke gå.

AGFs islandske midtbanespiller Björn Sverrison sparkede bolden i kassen til 2-1 kort inde i anden halvleg. I de døende sekunder lukkede og slukkede Morten Duncan Rasmussen kampen med en scoring til 3-1.

Dermed skal Esbjerg ud i play off mod AC Horsens om 13. og 14. pladsen.

En 14. plads er ensbetydende med nedrykning til 1. division.

13. pladsen får en ekstra chance og skal spille mod det hold, sok slutter andenpladsen i 1. division om, hvem der skal spille i Danmarks bedste række i næste sæson.