Esbjerg er blevet en populær studieby

For tredje år i træk er der fremgang i antallet af nye studerende i Esbjerg.

I alt 2.098 nye studerende har valgt at starte på en af Esbjergs mere end 60 videregående uddannelser ? en stigning på 4 % i forhold til rekordåret 2010.

- Vi bør glæde os på hele kommunens vegne over, at stadigt flere vælger at læse i Esbjerg. Det smitter af på detailhandel og  kulturliv, og så får virksomhederne bedre mulighed for at rekruttere. Det er alt samme godt grundlag for den fremtidige vækst i Esbjerg Kommune, siger formand for Esbjerg Rektorkollegium Henrik Larsen, rektor på Erhvervsakademi Sydvest.

University College Syddanmark har på Campus Esbjerg i alt 3000 studerende og 4 % flere nye studerende i år.

- Vi er ved at ramme loftet for, hvor mange vi må optage. I år har vi fuldt hus på flere uddannelser, end vi plejer. Der er altid rift om pladserne på Fysioterapeutuddannelsen og Jordemoderuddannelsen, men nu har også sygeplejerskerne for første gang i mange år alle pladser besat. Der har også været en stor fremgang på Ergoterapeutuddannelsen, der tidligere var ?den ukendte uddannelse?, siger rektor Søren Vang Rasmussen.

På Aalborg Universitet Esbjerg er der 430 studerende. Det er en fremgang på 21 pct i forhold til sidste år.

Syddansk Universitet Esbjerg har i alt 1.000 studerende. Det er en fremgang på 10 pct.

De 700 studerende på Erhvervsakademi Sydvest kan se frem til nye rammer når nybygningen indvies den 28. oktober. I år starter 451 nye studerende - det samme som 2010.

Syddansk Musikkonservatorium & Skuespillerskole har i alt 110 studerende. Det er fuldt hus.