Esbjerg er klar på hurtig retur

Esbjerg vil ikke sælge ud af de gode spillere, for klubben satser på en hurtig retur til Superligaen.

 I Esbjerg-lejren virkede både spillere og trænere væsentligt mere afklarede på at være rykket ud af Superligaen, end det var tilfældet hos Randers FC efter 2-2-kampen søndag eftermiddag.
 Esbjerg har også haft lidt længere tid til at vænne sig til tanken om 1. division end Randers.

Vesterhavsklubben har haft så god tid, at dens administrerende direktør, Søren Poulsen, er klar med en plan, der minder om den, som i denne sæson fik AGF hurtigt tilbage i Superligaen: At holde på alle de vigtigste spillere.

- Det er vores klare plan, siger Søren Poulsen.

Han ved, at andre klubber i den bedste række kan være interesseret i nogle af Esbjergs bedste spillere.

- Der vil givetvis være nogle gribbe, der vil forsøge at få fat i vores spillere. Men til dem er signalet, at vi selv skal bruge dem til at rykke op igen, siger Søren Poulsen.

Søren Poulsen understreger, at spillerne "selv har spillet sig i denne situation, og derfor også må spille sig op igen".

Det er holdets store profil Søren Rieks enig i, og han tænker derfor ikke på at skifte klub lige nu.

- Jeg føler et kæmpe ansvar for at få Esbjerg tilbage i Superligaen. Så det har jeg da tænkt mig at blive og hjælpe med, siger Søren Rieks.

Søren Rieks siger dog samtidig, at hvis Esbjerg vil sælge ham for at få nogle penge i klubkassen, er han klar til at se på det.

- Men jeg håber da, at klubben kan stable noget på benene, så vi hurtigt kan komme tilbage i Superligaen, siger Søren Rieks.
Og det kan han godt regne med.

- Jeg har oplevet, at byen står bag os. Esbjerg fB har en stor betydning for hele regionen, og regionen har en stor betydning for os, så det er i alles interesse, at vi kommer tilbage i Superligaen, siger Søren Poulsen.