Esbjerg får maskinmester-uddannelse tilbage

Maskinmester-uddannelsen kommer tilbage til Esbjerg efter 10 års fravær. Uddannelsesminister Morten Østergaard har godkendt Fredericia Maskinmesterskoles ansøgning om dublering af maskinmesteruddannelsen i Esbjerg.

Til sommer starter 50 elever på skolen, der vender hjem til Esbjerg.

I 2004 blev uddannelsen lukket i Esbjerg under store protester.

igen.

- Jeg er meget glad for, at vi får den uddannelse tilbage til vestkysten og Esbjerg, siger borgmester Johnny Søtrup til TV SYD.

Esbjerg er centrum for Danmarks offshore-aktiviteter, ligesom der i Esbjerg og Syddanmark forefindes den største koncentration af maskinmestre i Danmark med arbejdsområde indenfor enten offshore eller det maritime. Flere analyser og rapporter har klart påvist at manglen på teknisk kvalificeret arbejdskraft er et problem og ofte direkte årsag til at væksten i offshore-virksomhederne ikke er så stor som ønsket.

Henning Due Lorentzen, bestyrelsesformand Fredericia Maskinmesterskole ser beslutningen om at Fredericia Maskinmesterskole fremover skal varetage uddannelsen af maskinmestre i Esbjerg, ses som en anerkendelse af, at Fredericia Maskinmesterskole opfylder de strenge krav, der stilles til uddannelsen.

- Jeg er på Maskinmesterskolens vegne stolt over, at vi er blevet bedt om at løse opgaven, og vi ser frem til samarbejdet med Erhvervsakademi Sydvest i Esbjerg. Jeg er overbevist om, at et kommende samarbejde vil styrke både Fredericia Maskinmesterskole og EA Sydvest position i forhold til at kunne efterkomme det stigende behov for maskinmestre, siger Henning Due Lorentzen.

Regeringen med Morten Østergaard i spidsen har på denne baggrund bedt Fredericia Maskinmesterskole om at give deres bud på, hvordan man kunne genetablere maskinmesteruddannelsen i Esbjerg.