Esbjerg fB har det bedst, når det forår

I Esbjerg er man glad for forårssæsoner. For andet år i træk er vestjyderne kommet flyvende ud af vinterpausen

I Esbjerg snakker de ikke om et forsømt forår. Tværtimod. Med 13 point ud af 15 mulige er Esbjerg godt på vej til at blive forårets hold.

Vestjyderne virker i hvert fald ikke til at stoppe. Sidst gik det ud over AGF, der mandag aften blev most 3-0 på egen bane. Sidste sæson var esbjergenserne også garant for et godt forår. Der hentede man ligesom i år fire sejre i forårets første fem kampe.

Ifølge Kian Hansen er foråret bare et godt tidspunkt at spille fodbold på.

- Det må næsten være noget med, at vi spiller bedst, når det begynder at blive grønt på banerne, og når solen skinner. Jeg ville ønske, at vi kunne spille sådan her en helt sæson, for så kunne vi blive rigtigt uhyggelige, siger han.

Anfører Hans Henrik Andreasen mener, at det gode forår er en blanding af større effektivitet og mere friskhed på grund af klubbens exit i Europa League.

- Det har taget hårdt på os at spille i Europa. Det flyttede fokus fra Superligaen lidt. Og den der mentale overgang klarede vi ikke så godt, men nu har vi selvtilliden tilbage, og vi spiller godt. Så nu glæder vi os til alle kampe, siger Hans Henrik Andreasen

Næste kamp for Esbjerg er hjemmekampen mod FC Vestsjælland på lørdag.