Esbjerg fB med plus på kontoen

Pengebeholdningen er gjort op for første halvår af 2015 i Esbjerg fB, og det viser et overskud på 6 mio. kr før skat.

Et tilfredsstillende resultat, men ikke helt som forventet. Det må være overskriften på det halvårsregnskab, som EfB Elite A/S, selskabet bag Esbjerg fB, tirsdag præsenterede. På plussiden er der et overskud på 6 mio. kr. før skat, mens det dog satte overskuddet i relief, at overskuddet i samme periode sidste år var på 9,3 mio. kr.

Det var især vinterens salg af Eddi Gomes, Martin Pusic og Jakob Ankersen samt de ekstraordinære indtægter fra kampene mod Fiorentina, som i samarbejde med øgede sponsorindtægter sikrer EfB det forventede overskud. Omvendt tilførte Esbjerg Erik Friberg, Kevin Mensah, Daniel Larsson og Michael Almebäck til truppen, som naturligvis kostede klubben penge, mens placeringen som nummer otte også fik tv-indtægterne til at falde.

- Vi konstaterer med glæde, at erhvervslivets opbakning til vores fodboldprojekt trods svingende sportslige resultater er usvækket. Fremgangen i sponsorindtægter er opnået i et fortsat vanskeligt marked, siger EfB's adm. direktør, Søren Poulsen, i en pressemeddelelse.

EfB Elite A/S forventer på baggrund af halvårsregnskabet, at overskuddet for hele året ender et sted mellem 1 og 4 millioner kroner. Tidligere forventede man et overskud mellem 2 og 8 millioner.

Med i halvårsregnskabet er ikke EfBs køb af Nicki Bille og Leon Jessen. Heller ikke salget af Jonas Knudsen og Erik Friberg er opgjort i regnskabet.