TV der bevæger dig

Esbjerg-firma i førerposition med service til havvindmøller

Det er et fartøj som dette, der skal servicere en havmøllepark næsten 100 kilometer fra kysten. Foto: Pressefoto

Esvagt – med hovedsæde i Esbjerg – har med en ny, lang kontrakt cementeret sin førerpositon, når det gælder om at servicere havvindmøller langt fra land.

Esvagt har indgået en 15-årig kontrakt med MHI Vestas Offshore Wind i projektet Deutsche Bucht Wind Farm. Kontrakten er den længste og mest værdifulde, selskabet nogensinde har indgået.

Om to år skal Esvagt levere et SOV-fartøj (Service Operation Vessel).

- Skibet bliver optimeret og tilpasset efter kundens behov og ønsker, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i Esvagt.

- MHI Vestas har prioriteret et brændstoføkonomisk skib, og vi vil se et særdeles lavt forbrug for et skib af den størrelse, tilføjer han.

SOV-fartøjer bruges til at transportere mølleteknikerne, grej og reservedele til turbinerne. Kontrakten cementerer Esvagts førerposition på SOV-konceptet til effektiv servicering af havmølleparker, som ligger langt fra land, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Fartøjet bygges på et værft i Bilbao i Spanien.

31 Vestasturbiner skal placeres i Tyske Bugt ca. 95 km fra kysten. Havmølleparken er beregnet til at levere 252 MW

Esvagt har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore. 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden