Esbjerg har brugt ulovlig spiller

Esbjerg fB har formentlig benyttet backen Ryan Johnson Laursen ulovligt i kampen i Superligaen mellem EfB og Randers FC 17. april på Blue Water Arena. Det kan betyde et mistet point og dermed ny spænding om Euro League-billetterne.

Esbjerg fB er blevet gjort opmærksom på, at Ryan Johnson Laursen inden skiftet fra Lyngby BK til Esbjerg pådrog sig seks strafpoint i en kamp i 1. division. Da han i de to superligakampe mod Viborg FF og FC Nordsjælland forud for kampen mod Randers pådrog sig to gule kort, som tilsammen udløste 10 strafpoint, havde han med i alt 16 strafpoint pådraget sig en spilledags karantæne.

Den normale procedure er, at DBU i ugen op til en spillerunde meddeler de involverede klubber, hvilke spillere der har karantæne. Det skete ikke i tilfældet med Ryan Johnson Laursen.

- Vi er blevet gjort opmærksom på, at Randers FC har indgivet en protest til DBU over vores brug af Ryan Johnson Laursen, og at vi formentlig har benyttet ham ulovligt i den indbyrdes kamp. Vi har til morgen orienteret DBU om sagen og har i forbindelse med lørdagens træning orienteret spillertruppen, siger Esbjerg fB?s adm. direktør, Søren Poulsen.

Kampen mellem EfB og Randers FC endte 2-2. Det betyder, at Esbjerg risikerer at blive dømt som taber og dermed miste det vundne point. Det betyder, at Esbjerg skal have mindst uafgjort mod Viborg i søndagens hjemmekamp for at være sikre på pladsen i Euro League foran FC Nordsjælland.