Esbjerg har succes med fyrværkeri-kampagne

En massiv forebyggende indsats og et grundigt oplysningsarbejde om korrekt brug af fyrværkeri giver gode resultater i Esbjerg, hvor skadestuen på Sydvestjysk Sygehus de seneste fire år kun har registreret eet tilfælde, hvor patienten formentligt får en ménskade.

De seneste 12 år er den forebyggende indsats blevet intensiveret, og sidste år var antallet af behandlede fyrværkeriskader kun ¼ i forhold til i år 2000.

I Esbjerg Kommune gennemføres knap 40 fyrværkeri-demonstrationer, og de sidste 10 år har alle 5. klasser være igennem Fyrværkeri er Flot-forløbet.

Andre kommuner følger trop Siden 2004 har man i Esbjerg Kommune kørt kampagnen ?Fyrværkeri er Flot ? MEN!?, og fordi det giver så positive resultater, er initiativet nu blevet udbredt til næsten 20 danske kommuner, som har uddannet instruktører efter Esbjergs forbillede og uddannelsen udbydes på landsplan.

Ifølge SSP-konsulent i Esbjerg Kommune, Morten List Christensen, er det altafgørende, at der nu i mange år har været et tæt samarbejde mellem Esbjerg Kommune, politiets præventive afdeling, sygehuset og Sikkerhedsstyrelsen.