Esbjerg Højskole bliver hotel

For halvandet år siden lukkede Esbjerg Højskole, og siden har det været uvist, hvad der skal ske med 11.000 kvadratmeter bygninger og 72.000 kvadratmeter grund. I dag blev det hele lejet ud til hotel.

Lejekontrakten blev underskrevet på Esbjerg Rådhus med store smil og en tilfreds borgmester Johnny Søtrup. Den 1. november 2013 kommer der igen liv i den tidligere Højskole. Økonomiudvalget har besluttet at leje højskolen ud til Hotel, kursus- og konferencecenter. Lejeren er hoteldirektør Palle Storinggaard, som i dag er direktør på Hotel Britannia.

Flere konferencer

Lejemålet omfatter hovedbygningen, samt værelsesfløjene med i alt 63 værelser. De 4 værelsestårne er ikke en del af aftalen, da de er udlejet til kollegieværelser til blandt andet udenlandske studerende. I sidste uge blev 50 nye kollegieværelser taget i brug af udenlandske studerende. De får, på trods af den nye aftale, lov at blive boende.

- Vi overtog højskolen på en kedelig baggrund, men med denne leje-aftale får vi nu mulighed for at tilføre byen flere konference og hotel-faciliteter, hvilket byen har manglet. Vi håber, at vi nu kan trække endnu flere og større konferencer til byen, tilføjer borgmesteren.

Den gamle højskole var Danmarks sidste arbejderhøjskole og lukkede med en gæld på 58 millioner kroner. Dengang forudså borgmesteren et økonomisk sammenbrud. Det gør han ikke mere.