Esbjerg Kommune afviser parkeringshetz

I Esbjerg affærdiger formanden for kommunes Teknik & Byggeudvalg, at de i Esbjerg kører en hetz mod byens bilister. Det ganske nødvendigt, lyder det.

Esbjerg Kommune har forøget antallet af parkeringsvagter fra en til to mand. Men det er kun for at sikre at byen ikke ender i kaos af ulovligt parkede biler ? og ikke for at gøre livet surt for billisterne.

- Man kan på mange måder sammenligne med fartkontrol. Den er bestemt heller ikke populært blandt mange bilister, men absolut nødvendigt, hvis farten skal ned og trafikanternes sikkerhed op. Jeg kan godt forstå, at folk bliver meget ærgerlige, hvis de har fået en parkeringsbøde, men parkeringsbøden bliver jo kun udstedt, når vores nationale regler for parkering ikke overholdes, siger Anders Kronborg, formand for Esbjerg Kommunes Teknik & Byggeudvalg.

Efter at Syd- og Sønderjyllands politi tidligere på året meddelte Esbjerg Kommune, at politiet ikke længere vil tage sig af parkeringskontrol i byen har kommunen i samarbejde med Aalborg Kommune stået for kontrollen i byen. Og det er ifølge Anders Kronborg nødvendigt, at der bliver fortaget kontroller.

- Hidtil havde der i de seneste år stort set kun været én parkeringskontrollør til at dække Esbjerg og Varde Kommune m.v., hvilket medførte klager over manglende parkeringskontrol og ulovlig parkering flere steder i kommunen, og derfor tog vi emnet op politisk og besluttede at gøre noget ved sagen for at komme de mange ulovlige parkeringer til livs, siger Anders Kronborg.

Der blev i oktober og november udstedt cirka 1400 bøder i Esbjerg Kommune.