Esbjerg Kommune beklager

Esbjerg Kommune beklager nu i en pressemeddelelse, at 72 årige Stella Sørensen, der bor på et af kommunens plejecentre har haft den oplevelse, at hun blev presset til at skrive under på en aftale om madvaner.

? Vi beklager meget, vi vil naturligvis straks revurdere aftalen sammen med beboeren og eventuelt beboerens pårørende, hvis beboeren ønsker det, så den afspejler beboerens ønsker og opfattelse af livskvalitet, siger direktør for Sundhed & Omsorg Arne Nikolajsen.

- Det er en central del af den måde, vi arbejder på, at vi inddrager beboerne og tager afsæt i det, som er livskvalitet for den enkelte beboer.

- På baggrund af beboerens ønsker og behov indgår vi aftaler med ham eller hende om, hvordan vi sammen kan være med til at øge beboerens sundhed og livskvalitet. Det er meget beklageligt, hvis beboeren i det konkrete tilfælde har følt sig presset til at skrive under på en aftale, og vi må på den baggrund erkende, at vi i dette tilfælde ikke har håndteret situationen optimalt, fortsætter Arne Nikolajsen.

- Det er en vanskelig balance, og vi kan altid blive bedre til at håndtere situationer som disse. Vi vil fremover sætte fokus på, hvordan vi kan klæde vores personale endnu bedre på til dialogen med beboere og pårørende, slutter Arne Nikolajsen.

TV SYD har mere om historien i aften klokken 19.30