Esbjerg Kommune og politiet går sammen mod e-hæleri

Danskerne køber hvert år mange varer på internettet, og en del af de varer er hælervarer. En ny kampagne og et nyt samarbejde skal nu stoppe hæleriet.

Der bliver handlet for millioner af kroner på internettet, og en del af disse varer er tyvekoster fra indbrud, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi torsdag i en pressemeddelelse. Derfor har de indgået et samarbejde med Esbjerg Kommune for at få stoppet den såkaldte e-hæleri, der blandt andet foregår på Den Blå Avis, Gul & Gratis og Facebook.  

- Vi skal have danskerne til at fjerne undskyldninger for at købe stjålne varer og skærpe tolerancen over for hæleri. Og så længe der er danskere, som køber stjålne varer, så længe vil der også være indbrudstyve, som brækker ind i vore huse, siger politidirektør Jørgen Meyer fra Syd & Sønderjyllands Politi.

I Esbjerg Kommune ser de også problemet, og derfor bakker kommunen op om kampagnen.

- Vi vil rigtig gerne være med til at gøre Esbjerg til et mere sikkert sted at bo, og undgå at nogle ufrivilligt bliver hælere, fordi de ikke ved bedre, siger borgmester Johnny Søttrup.

Kampagnens fokus er e-hæleri, fordi internettet får tyvene adgang til købere, som de ellers ikke vil nå. Kampagnens hjemmeside er www.stop-e-hæleri.dk.

Du kan her læse mere om indbrud, tyveri og hæleri: