Esbjerg-profil: Europa-succes holder humøret oppe

Det har været en trist halvanden måned i Superligaen for Esbjerg, der til gengæld gør det godt i Europa.

Med fire superliganederlag på stribe og en pokalfiasko mod Lyngby fra den næstbedste række har Esbjerg ramt en elendig stime på hjemlig grund.

Men den samtidige succes i Europa har gjort, at nedturen ikke føles så voldsom, og en sejr over Elfsborg i aften kan sætte nyt liv i humøret i det vestjyske.

- Vi er inde i en lidt træls periode, siger backen Jonas Knudsen.

- Når man får en god start, som vi fik i denne sæson, og det hele bare kører, så får man også selv andre forventninger, end at man bare taber hele tiden.

- Men til gengæld har de succeser, vi har haft i Europa, de tager også toppen af snakken om hjemlige problemer, siger Jonas Knudsen.

U21-landsholdsspilleren mener, at noget af grunden til nedturen i Superligaen kan være, at forventningerne fra omgivelserne og spillerne selv er vokset i takt med de gode resultater.

Det har holdet ikke helt vænnet sig til. 2-1-sejren i den omvendte kamp mod Elfsborg for to uger siden, fik heller ikke sparket Esbjerg-mandskabet i gang igen.

- Der bliver talt mere om os, og det kan vi jo alle sammen mærke. Der er kommet mere fokus, og jeg synes egentlig, at vi har håndteret det meget godt.

- Men måske har det alligevel lidt at sige. Jeg troede, at sejren i Elfsborg ville have givet os noget, men så gik vi hjem og tabte igen.

Esbjerg og Elfsborg spiller i aften klokken 19 på Blue Water Arena.