Esbjerg-profil: Vi kan vinde medaljer

Esbjerg-angriberen Martin Braithwaite er ikke bleg for at gøre sit hold til medaljekandidat i Superligaen.

Med en knusende sikker sejr på 5-1 spillede Esbjergs Superliga-mandskab sig lørdag aften op på en foreløbig førsteplads i Superligaen.

Og Esbjergs landsholdsaktuelle angriber, Martin Braithwaite, ser ingen grund til, at holdet ikke skal kunne spille med om topplaceringerne.

Faktisk udråber han gerne Esbjerg som medaljekandidat i årets Superliga.

- Selvfølgelig er vi det. Hvis vi bliver ved med at vinde kamp for kamp, så ligger vi også i toppen til sidst, siger Martin Braithwaite, som dog godt ved, at det ikke bliver nemt at få hængt medaljer om halsen, når sæsonen er færdigspillet.

- Det kræver hårdt arbejde, men det er vi villige til. Vi er en ung trup, der gerne vil lære, og vi bliver bedre og bedre dag for dag, siger Braithwaite, der selv har tegnet sig for tre af de 12 mål, Esbjerg har præsteret i sæsonens første fire kampe.

Dermed er Esbjerg Superligaens klart mest scorende mandskab. Et faktum, som den hurtige Esbjerg-angriber har følgende forklaring på.

- Vi er mange forskellige målscorere. Det gør selvfølgeligt, at vi er lidt sværere at dæmme op for. Der er ikke kun to spillere, modstanderne skal tænke på. Det er hele offensiven og lidt til, og det virker til at være svært for dem, siger Martin Braithwaite.

Esbjerg har set over hele 2013 været Superligaens bedste hold målt på tilspillede point. Esbjergenserne har således hentet 37 point i de 17 kampe, holdet har spillet i dette kalenderår.

Der bliver mulighed for flere point på kontoen mandag den 19. august, hvor Esbjerg på udebane møder Randers FC.