Esbjerg-sag: Kommunen fik besked i 2008

Mindst tre gange underrettede en lærer Esbjerg Kommune om, at der foregik noget af seksuel karakter hos Esbjergmanden, uden at kommunen reagerede.

Der kom ifølge DR Nyheder nye oplysninger frem i retten i Esbjerg tirsdag om kommunens og politiets optræden i sagen mod den 40-årige mand, der er tiltalt for seksuelt misbrug af ti mindreårige børn.

En klasselærer for den tiltaltes datter og fire andre forurettede piger fortalte, at kommunen allerede i januar 2008 blev underrettet om mistanke om krænkelse af en af pigerne. Samtidig tilbød skolen familiens socialrådgiver at deltage i et tværfagligt møde. Men ifølge klasselæreren skete der ikke yderligere.

Har nægtet

Klasselæreren indgav mindst yderligere to underretninger til kommunen om mistanke om krænkelser af seksuel karakter i forhold til den tiltalte. Heller ikke i forbindelse med disse underretninger reagerede kommunen, ifølge klasselæreren.

Formanden for Esbjerg Kommunes børne- og familieudvalg, Hans Erik Møller (S), har ellers hele tiden nægtet, at kommunen skulle have haft kendskab til mistanke om seksuelle krænkelser fra manden.

Først i 2010 da manden blev anholdt, blev kommunen ifølge tidligere udtalelser gjort opmærksom på manden.

Ved dagens retsmøde gav klasselæreren udtryk for undren over, at Esbjerg Kommune aldrig gik videre med de oplysninger, som hun havde givet i sine underretninger.

Klasselæreren fortalte også, at hun ved en lejlighed i 2010, havde taget fat i den nu tiltalte mand, og fortalt ham, at hun vidste, at han havde en underlig adfærd over for børn, for at han skulle vide, at der blev holdt øje med ham.