Esbjerg slog FCN

Oprykkerne fra Esbjerg vandt søndag helt fortjent 1-0 over mestrene fra FCN, der havde svært ved at skabe chancer i Esbjerg.

Oprykkerne fra Esbjerg vandt duellen mellem top og bund i Superligaen med 1-0 på et selvmål af Patrick Mtiliga.

Mestrene havde svært ved at få bolden op på den sidste tredjedel af banen, og det lykkedes stort set ikke at skabe noget farligt.

Tilskuerne måtte da også vente en hel time på det første forsøg fra FCN, da Mikkel Beckmann forsøgte sig med et ufarligt skud.

Den slags er ikke hverdagskost for Kasper Hjulmands spillere, der plejer at tilspille sig masser af muligheder.

Værterne fra Esbjerg stod også godt defensivt på banen, men offensivt havde vestjyderne ligesom FCN problemer med at komme på de idéer, der kunne overrumple gæsterne.

Det tog også lang tid - godt en halv time - før Esbjerg havde den første afslutning på mål, og da den kom, var det harmløst. Jacob Ankersens langskud gik forbi mål, og FCN-målmand Jesper Hansen var arbejdsløs langt hen i kampen.

Esbjerg kom stærkest ud til anden halvleg, og efter tre minutter lykkedes det at få bolden i mål til 1-0 efter lidt af en tilfældighed.

Jores Okore fik headet et Esbjerg-hjørnespark over mod FCN's bageste stolpe, hvor Steffen Ernemann fik presset Patrick Mtiliga og Kasper Lorentzen.

Umuligt at sige, hvem der fik fumlet bolden over målstregen, men Mtiliga blev noteret for scoringen.

Målet satte naturligvis lidt mere fut i kampen, og FCN var presset til at satse for at få point med hjem til Farum.

Det viste sig faktisk at være en fordel for Esbjerg, der med Martin Braithwaite råder over en giftig kontraspiller. De vestjyske værter var således tættere på at udbygge føringen, end FCN var på en udligning.

Esbjerg rykker med sejren lidt væk fra nedrykningsstregen og har 19 point for 18 kampe.