Esbjerg: Søndags-åbent på Hovedbiblioteket

Hovedbiblioteket i Esbjerg vil fremover holde åbent om søndagen i den mørke del af året.

Det besluttede Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg tirsdag.

Fra den  1. oktober 2011 kan børnefamilier, opgaveskrivere, avislæsere og alle andre biblioteksbrugerne gå på biblioteket om søndagen. Det besluttede Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg tirsdag. Det er er hovedbiblioteket i Nørregade i Esbjerg, der i vinterhalvåret vil åbne dørene om søndagen i tidsrummet 11.00 ? 15.00.
 
- De nye åbningstider imødekommer et behov hos både børn, unge og voksne. Det vigtigste er, at bibliotekerne har åbent, når folk har tid til at komme der, siger Knud Jager Andersen (SF), der er formand for Kultur & Fritidsudvalget.
 
Tiltaget er en del af en samlet åbningstidsændring, der træder i kraft  fra den 2. maj i år. Åbningstiden udvides markant i bogbusserne og på Kvaglund Bibliotek, fortsætter uændret i Sædding og i Tjæreborg og skæres en smule i Bramming og Ribe. Desuden ændres åbningstiderne på Hovedbiblioteket lidt på hverdagene.
 
Ændringerne er en del af de strukturændringer, der følger med den bibliotekspolitik, byrådet vedtog i 2009. Med de nye åbningstider er der et harmonisk og ensartet niveau for åbningstid i hele kommunen baseret på indbyggertal og afstand til nærmeste bibliotek.