Esbjerg-spillere får karantæne og bøder

Den tidligere Esbjerg-målmand Dennis Jensen har fået et års karantæne fra ishockey for forsøg på matchfixing.

De tre ishockeyspillere fra Esbjerg, som i januar indrømmede matchfixing, har fået karantæne og bøder.

Det meddeler Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse onsdag.

Målmanden Dennis Jensen har således fået et års karantæne fra ishockey for forsøg på matchfixing i forbindelse med to kampe og en mindre sag for en tredje kamp. Han får også en bøde på 12.500 kroner.

De to øvrige spillere, landsholdsspilleren Kirill Starkov og Tyler Mosienko har hver fået fem spilledages karantæne og en bøde 12.500 kroner.

Karantæne kan gå ud over VM

Kirill Starkov bliver et selvstændigt punkt på næste bestyrelsesmøde i Danmarks Ishockey Union.

Med matchfixingkarantænen til Kirill Starkov er der føjet et ekstra punkt på dagsordenen til det kommende bestyrelsesmøde i Danmarks Ishockey Union.

Her skal ishockeypolitikerne tage stilling til, om den tidligere Esbjerg-spiller kan optræde på landsholdet efter at være blevet straffet for at have spillet på en kamp, han selv deltog i.

Starkov var blandt de mest scorende spillere i Metal Ligaen på det tidspunkt og er derfor inde i billedet til Danmarks trup til VM i Hviderusland i maj.

Formand Henrik Bach Nielsen og bestyrelsen står nu for at skulle træffe en svær beslutning.

- Der er ingen regler på det område. Vi er ude i noget etisk, og derfor skal vi diskutere det internt i bestyrelsen, før vi melder noget ud, siger formanden.

Han fortæller samtidig, at selv om Kirill Starkov sidenhen er skiftet til schweiziske Red Ice Martigny, så slipper han ikke for karantæne.

- Den internationale ishockeyunion og den schweiziske klub aftalte i forbindelse med skiftet, at man ville respektere den karantæne, han blev idømt i Danmark, siger Henrik Bach Nielsen.

Bestyrelsesmødet, hvor Starkovs landsholdssituation skal diskuteres, afholdes 21. marts.