Esbjerg starter sæsonen med Brøndby-bank

Esbjerg fB fik ikke just en drømmestart på den nye Superliga-sæson. På Brøndby Stadion endte de med at tabe stort.

Ni dage har den nye Esbjerg-træner ColinTodd haft til at banke et slagkraftigt fodboldhold sammen – og efter sæsonpremieren mod Brøndby, må Esbjerg fB nok erkende, at det ikke helt har været nok.

På Brøndby Stadion endte spillerne fra vestkysten med at tabe hele 4-0 i den første kamp i den nye sæson af Superligaen.

Der skulle gå 24 minutter, før finske Teemu Pukki fik prikket hold på Esbjerg-defensiven, og derfra gik kampen kun en vej.

Den 28-årige målmager Kamil Wilcek udbyggede i det 42. minut, og Esbjerg kunne nøjes med at gå til pause bagud med to.

Tilskuerne havde dog knapt indfundet sig på tribunerne efter halvlegen, før Brøndbys føring var fordoblet. Andrew Hjulsager sparkede bolden ind til 3-0 og Frederik Holst lukkede Brøndby-festen inden stadionuret havde rundet de 50 minutter ved at lægge bolden fladt imellem benene på Esbjerg-målmand Jeppe Højbjerg. 4-0 – og velkommen tilbage fra sommerferien til Esbjerg-spillerne.

Begge hold forblev dog målløse de sidste 40 minutter, og Esbjerg indleder dermed sæsonen på ligaens sidsteplads.

Anerledes positivt kunne AC Horsens starte deres tilværelse som Superligahold. På Nordjyske Arena i Aalborg lignede de længe en vinder med Babacarr Sannehs føringsmål efter 55 minutter. Svenske Markus Holgersson punkterede dog de gules fest, og Horsens må derfor nøjes med et point i første kamp i den nye superliga.