Esbjerg tager afsked med byens store erhvervsmand Tage Sørensen

Esbjerg tog tirsdag afsked med byens store erhvervsmand gennem flere generationer, Tage Sørensen, der blev bisat fra Treenighedskirken i Esbjerg.

Omkring 150 deltog i bisættelsen af  Tage Sørensen, der døde 17. maj, 100 år gammel.

Tage Sørensen blev bisat fra Treenighedskirken i Esbjerg, hvor sognepræst Ingrid Lisby Schmidt stod for den kirkelige handling.

- Det er med både vemod og glæde, at vi tager afsked med Tage Sørensen. Vemod over et afsluttet liv og glæde over, hvor mange fine ting og oplevelser han har givet sin by gennem et langt liv, sagde Esbjergs borgmester Johnny Søtrup til TV SYD ved bisættelsens begyndelse.

Tage Sørensens urne bliver senere nedsat på familiegravstedet på kirkegården i Gormsgade.

Tage Sørensen stod bag udvidelsen af familiekoncernen Claus Sørensen A/S, der i dag er et milliardforetagende, der består af fem virksomheder med samlet over 3000 ansatte.

Tage Sørensen var uddannet cand. polit. og kom efter stillinger i rederibranchen og boligsektoren i København tilbage til fødebyen Esbjerg i 1946 og blev ansat som forretningsfører i faderen Claus Sørensens virksomhed.

 Et par år efter sin tiltræden etablerede han Premier Dybfrost, der sendte frosne bær og grøntsager i fryseemballage på markedet. I det følgende årti stod han bag to fiskeri-relaterede virksomheder, Vestjysk Sildeolieindustri og Lumino Fabrikken.

I 1960'erne deltog Tage Sørensen i etableringen af to industrivirksomheder, A/S Nordisk Gummibådsfabrik og A/S Vestfrost, som i de følgende årtier skulle udvikle sig til nogle af Esbjergs største og mest betydningsfulde virk-somheder. Under navnet VIKING Life-Saving Equipment A/S er førstnævnte nu blandt verdens førende leverandører inden for maritim sikkerhed.