Esbjerg-træner: Vi har et mentalt problem

Oprykkerne led nyt nederlag og ligger isoleret i bunden. Der skal ske noget drastisk, indrømmer cheftræneren.

FC Midtjylland slog søndag Esbjerg 1-0 hjemme i Superligaen på en sen scoring af Sylvester Igboun.

Det var endnu et hårdt slag for oprykkerne - vestjyderne har nu kun tre point efter otte kampe. Og holdet har blot lavet fem mål.

Det leder til selvransagelse i Esbjerg-lejren.

- Der skal andre boller på suppen, og det må vi hjem og arbejde på. Det er også mentalt, at vi har et problem, siger cheftræner Jess Thorup.

- I den her kamp var vi så tæt på, og nu skulle det være, men vi var reelt ikke dygtige nok i de afgørende situationer, indrømmer han.

Esbjerg sad ellers på det meste af første halvleg, men holdet havde meget svært ved at skabe chancer, og så overtog FCM styringen og vandt kampen knebent, men fortjent.

- Vi vidste godt, at de ville satse i anden halvleg, og der skal vi bevare troen ved at stå godt kompakt og så lave nogle gode omstillinger. Jeg synes, vi kom for meget under tryk, mener Jess Thorup.

Den nyindkøbte nordmand Magnus Lekven, som spillede en fin kamp på den defensive midtbane, er enig i chefens analyse.

- Det gik godt for mig, men middel for holdet. Jeg synes, vi havde bolden for lidt, og vi var for dårlige til at udnytte kontraangrebene, siger han.

En anden debutant - Martin Bergvold - var fortrøstningsfuld:

- Jeg fandt hurtigt ind i rytmen, og vi havde også vores chancer, men vi manglede skarpheden. Vi spillede pæn fodbold, og fremadrettet kan jeg bidrage med min rutine fra FCK og tre et halvt år i udlandet, siger eks-FCK'eren.