Esbjerg vandt oprykker-opgøret

Superligaens to oprykkerhold havde begge hårdt brug for point i søndagens opgør, hvor Esbjerg trak det længste strå og fortjent gik fra banen med tre point efter en hjemmesejr på 4-0.

Randers har i denne sæson overrasket alt og alle og har længe været en del af medaljekampen, men det var Esbjerg der kom klart bedst fra start i oprykkeropgøret.

Efter 21 minutters spil blev Esbjergs Martin Braithwaite fejlagtigt dømt offside. Afleveringen til Esbjerg-angriberen kom nemlig fra Randers' Alexander Fischer, der i en tackling fik sidste fod på bolden, inden den blev sendt frem mod Braithwaite.

Flere chancer

Mens Esbjerg kom til flere gode chancer i kampens første minutter, skulle der gå 26 minutter før Randersmandskabet kom til en afslutning.

Randers' Nicolai Brock-Madsen fandt Alexander Fischer ude på fløjen, der sendte bolden retur til Brock-Madsen inde i feltet, der sendte bolden forbi mål.

Efter lidt over en halv times spil, var det Youssef Toutouh, der sendte bolden i Randersmålet med noget af et drømmehug.

Lucas Hradecky fandt Toutouh, der vippede bolden over en Randers-forsvarer, huggede til bolden første gang og sendte den over Ousted og ind i Randersmålet. 1-0 til hjemmeholdet - en stilling der holdt frem til pausen.

Satte sig på kampen

Efter pausen var det igen Esbjerg, der satte sig tungt på kampen.

Efter syv minutter var det islandske Arnór Smárason, der afdriblede Ousted og bragte hjemmeholdet foran 2-0, og bare tre minutter var det Martin Braithwaites tur til at sende bolden forbi Randers-keeperen.

Et langskud fra Martin Bergvold blev pareret af Ousted, bolden landede hos Braithwaite, der stille og roligt kunne lægge den ind i Randersmålet.

Med 10 minutter tilbage scorede Arnór Smárason til slutstillingen 4-0.

Med sejren bringer Esbjerg sig op på en 6.-plads i ligaen, og dermed er der slået et hul på otte point ned til nedrykningsstregen.