Esbjerg-veteran vil nyde forventet Europa-exit

Ingen ved, hvornår Esbjerg igen kommer til at spille i Europa. Derfor skal aftenens kamp mod Fiorentina nydes.

For Esbjergs spillere og hele den vestjyske klub gælder det om at nyde de 90 minutter på Stadio Artemio Franchi i aften, når holdet efter al sandsynligvis bliver ekspederet ud af Europa League af Fiorentina.

Esbjergs europæiske march har været en stor oplevelse for klubben, og ingen ved, hvornår noget lignende sker igen, påpeger den rutinerede forsvarer Jerry Lucena.

- Den skal have alt, hvad den kan trække, og så skal vi huske at nyde kampen, for vi ved jo ikke, hvornår Esbjerg får lov til at spille i Europa igen. Jeg vil nyde det til fulde, og så skal vi da se, om vi kan jagte et godt resultat, siger Lucena.

Da Esbjerg i sensommeren mødte Saint-Etienne i den første playoff-kamp til Europa League, var det otte år siden, klubben senest havde spillet en europæisk kamp.

Så det er langt fra normalt, at esbjergenserne blander sig mellem nogle af kontinentets mest prominente klubber.

Efter alt at dømme er det da også slut for denne gang, når kampen mod Fiorentina er overstået. Esbjerg skal vinde med tre mål for at gå videre, og det har spillerne selv ret svært ved at tro på.

- Men ligegyldigt hvad glæder jeg mig til at spille kampen. Det bliver specielt, siger Jerry Lucena.

Esbjerg tabte hjemmekampen mod italienerne for en uge siden med 1-3, og træner Niels Frederiksen har på forhånd varslet, at han vil give en række af spillerne fra anden række en plads på holdet torsdag aften.

Det får dog ikke esbjergenserne til at frygte en ordentlig øretæve.

- Den risiko er der selvfølgelig altid, men omvendt kan man sige, at Fiorentina allerede har et godt resultat, og italienske hold plejer ikke at skulle det helt store, når de er foran.

- Det ville undre mig meget, hvis de kører det helt store skyts frem. Jeg tror ikke, de skænker os mange tanker. Det bliver spændende at se, om vi kan tage fusen på dem og gøre det en lille smule spændende, siger Jerry Lucena.

Kampen mellem Fiorentina og Esbjerg spilles klokken 21.05.