TV der bevæger dig

Esbjerg vinder bundgyser over Silkeborg

Esbjerg rykker fra Silkeborg i Superligaens bundkamp efter en 1-0-sejr i det indbyrdes opgør.

Fodboldklubben Esbjerg vandt fredag aften en af den slags sejre, som kan blive udslagsgivende for, hvem der rykker ned, når det store regnskab i Superligaen skal gøres op i maj næste år.

Hjemme i Blue Water Arena vandt Esbjerg 1-0 over bundkollegaen Silkeborg i en kamp mellem ligaens nummer 10 og 11.

Jesper Lange blev matchvinder i første halvleg efter en kæmpe brøler af udeholdet.

Esbjerg har nu 14 point for 15 kampe og rykker op på niendepladsen på en bedre målscore end FC Midtjylland, der har spillet en kamp færre.

Silkeborg hænger fast lige under nedrykningsstregen med 11 point.

Resultatet er samtidig en bet for agterlanternen Brøndby, som med ni point nu har fem point op til den rigtige side af nedrykningsstregen før søndagens hjemmekamp mod OB.

Kampen i Esbjerg var ikke noget kunstnerisk udstyrsstykke, hvilket til dels skyldtes et markant regnskyl, som gjorde det svært for spillerne at udfolde sig.

Regnen kan dog ikke bruges som undskyldning for den store fejl, som Silkeborgs Jesper Mikkelsen begik efter 37 minutter.

Mikkelsen, som har en fortid hos Esbjerg, lagde en håbløs aflevering bagud, som Jesper Lange opfangede, og efter et godt træk og et ditto skud lå bolden i målet.

1-0, og der blev ikke scoret yderligere, selvom det var tæt på i den intense anden halvleg.

Silkeborgs Frank Hansen, også med en fortid hos Esbjerg, havde et godt skud lige forbi mål, og Jesper Lange var ved at blive uheldig helt med et hovedstød, der strøg lige forbi hans egen målmand.

Samme Jesper Lange kunne med rette føle sig snydt for et straffespark, da han blev sparket ned i feltet, men værterne måtte nøjes med 1-0, hvilket de sikkert er tilfredse med.

Kampen sluttede med to gule kort og marchordre til Silkeborgs indskiftede Jesper Bech, som i sine blot 10 minutter på banen således fik markeret sig tvivlsomt mod sin tidligere klub.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden