Esbjergmand kræves idømt otte års fængsel

Den 41-årige mand i Esbjergsagen kræves idømt omkring otte års fængsel for at have misbrugt ni piger og en dreng i løbet af over 20 år, mener anklageren.

Forsvareren kræver omvendt frifindelse over hele linjen og afviser de over 30 anklagepunkter om sexovergreb m.v.

Men han medgav dog i sin procedure i retten i Esbjerg fredag - hvis domsmandsretten finder manden skyldig - at han højest skal idømmes fem års fængsel.

Dommen falder først mandag den 21. november.

Den spinkle, kortklippede familiefar til tre er tiltalt for særdeles grove sexovergreb, vold og trusler mod ni piger og en enkelt dreng i løbet af 20 år.

Han havde ikke lyst til at sige noget, inden domsmandsretten trak sig tilbage fredag eftermiddag. Forinden havde redegørelser om mandens personlige forhold godtgjort, at han er egnet til almindelig straf.

Han er ikke sindssyg, men egnet til mulig strafafsoning i Herstedvester.

Fåmælt og uanfægtet

I ni retsmøder har manden siddet fåmælt og uanfægtet, iklædt hvid skjorte og blå jeans. Fra første retsmøde har han svaret beredvilligt og nogenlunde velformuleret, mens han benhårdt har benægtet alle anklager.

De mindreårige pigers anklager er bl.a. blevet belyst i 11 timers videoafhøringer, afspillet for lukkede døre i retten.

Blandt ofrene er mandens egen datter, som efter anklagen blev groft misbrugt, da hun var mellem seks og otte år. Det skete i Hvidovre, inden familien flyttede til Esbjerg for cirka fire år siden.

Anklageren, statsadvokatassessor Linda Saugmann Christensen, sagde, at Esbjergsagen adskiller sig fra andre sædelighedssager ved, at der er så mange ofre og at overgrebene er sket over så mange år. Ofrene har tilhørt vennekredsen og familien. Manden var god til at skabe kontakt til børn. Han var et stort legebarn, lød det i retten.

Anklageren mener, at ofrenes forklaringer er dybt troværdige, mens forsvareren, advokat Verner Holm, betvivlede sandhedsværdien af pigernes forklaringer.

Ingen vidner

De kan have "gejlet hinanden op" i deres spirende seksualitet, sagde Verner Holm i retten.

Han hæftede sig ved, at mandens overgreb mod datteren var enkeltstående og alene kan give to et halvt års fængsel.

Anklageren:
- Vi står over for en sag, hvor retten skal afgøre, om den skal tro på den tiltalte, eller den skal tro på de mange ofre. Der er jo ingen vidner til overgrebene og ingen tekniske beviser. Det handler ganske enkelt om, hvilke forklaringer man kan sætte lid til.

- Det, vi har fået beskrevet om de meget specielle seksuelle overgreb, kan pigerne ikke have opdigtet, sagde anklageren.

Derfor bør kravet om fængsel til den pædofilitiltalte bør ligge i den øvre ende, mente anklageren og henviste til Tønder-sagen.

Her blev en far idømt 10 års fængsel for at have misbrugt sin egen datter og ladet mange andre mænd misbruge pigen.

Forsvareren sagde, at det er ikke fair at sammenligne med Tøndersagen, hvor en far systematisk udnyttede sin datter.

De første overgreb i Esbjergsagen foregik efter anklagen på Sjælland og siden på Lolland. De seneste mange overgreb skulle være sket i blandt andet Svømmestadion Danmark i Esbjerg.