Esbjergs borgmester gennem 24 år: Alt godt får en ende

Esbjergs borgmester gennem 24 år, Johnny Søtrup har besluttet at han ikke genopstiller til næste kommunalvalg. Alt godt får en ende, forklarer han.

Han har siddet på borgmesterstolen i Esbjerg i knap et kvart århundrede, men næste år er det slut.

Johnny Søtrup (V) går på pension efter næste kommunalvalg i slutningen af 2017. Det skriver Jyske Vestkysten.
Til TV SYD uddyber Johnny Søtrup om sin beslutning:

- Alt godt får en ende. Jeg har lagt meget til side, for at passe det her job. Jeg er glad for det, jeg laver, men hvis jeg skal nå andet, så skal det til at være nu. Det er et godt tidspunkt at stoppe på, siger en afklaret Johnny Søtrup.

Og der er mange ting, der kalder på Esbjergs mangeårige borgmester.

quote

Alt godt får en ende. Det er et godt tidspunkt at stoppe på.

Johnny Søtrup (V), Borgmester, Esbjerg

- Nu har jeg jo fået to børnebørn på 1 og 4 år, dem vil jeg gerne have mere tid til, og så har jeg tidligere spillet meget golf. Det kunne jeg godt tænke mig at genoptage, fortæller Johnny Søtrup.

Samtidig håber han at få tid til at rejse mere. Især til USA, hvor han er kommet meget siden han som helt ung gymnasieelev tog et års udvekslingsrejse derovre.

- Jeg har en hel ekstra familie derovre. Min gamle værtsfar er 93 nu. Dem besøger vi hvert år, fortæller han.

Også fritidsinteresser som fx at læse, er på listen over ting, som Johnny Søtrup vil investere mere tid i, når han fra slutningen af 2017 skal til at nyde sit otium.

Johnny Søtrup mener, borgmestertiden har været en god tid.

Tid til bøger og golf

- Jeg er jo vandt til at læse meget i mit job, men det er mest dagsordener, referater og rapporter og den slags. Nu vil jeg gerne have mere tid til skønlitteratur, og jeg glæder mig til, bare i det hele taget at have en større frihedsgrad, fortæller Johnny Søtrup.

Han sidder som borgmester perioden ud, indtil en efterfølger kan tage hans plads. Og den efterfølger regner Johnny Søtrup med, at Venstre i Esbjerg kan finde i næste måned, hvor de holder et opstillingsmøde.

Til posten som Esbjergs næste borgmester anbefaler Johnny Søtrup sin kollega, nuværende viceborgmester Jesper Frost Rasmussen (V)

-Han er dygtig, så ham vil jeg gerne anbefale, siger Johnny Søtrup.

Johnny Søtrup (V) ser frem til at nyde sit otium, når borgmesterperioden slutter næste år.
Johnny Søtrup (V) ser frem til at nyde sit otium, når borgmesterperioden slutter næste år.