TV der bevæger dig

Esbjergs borgmester i spidsen for Dansk Fjernvarme

Jesper Frost Rasmussen, der blandt andet har en fortid som direktør i DIN Forsyning i Esbjerg og Varde, afløser Uffe Bro. Foto: Jesper Voldgaard

Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg, er valgt som ny formand for fjernvarmeselskabernes forening, Dansk Fjernvarme, der har hjemsted i Kolding.

På Dansk Fjernvarmes generalforsamling den 19. april valgte Dansk Fjernvarmes medlemmer ny bestyrelse med 15 medlemmer. Den nye bestyrelse har netop konstitueret sig med Jesper Frost Rasmussen som ny formand.

- Jeg er utrolig glad for at få lov til at stå i spidsen for Dansk Fjernvarme, som over en kort årrække er gået fra at være en teknikker-forening med meget begrænsede ressourcer til i dag at være en af de toneangivende brancheforeninger i energidebatten, siger Jesper Frost Rasmussen i en pressemeddelelse om valget.

Jesper Frost Rasmussen, der blandt andet har en fortid som direktør i DIN Forsyning i Esbjerg og Varde, afløser Uffe Bro, der har siddet i Dansk Fjernvarmes bestyrelse i 30 år, heraf 25 som formand. Uffe Bro blev i forbindelse med foreningens generalforsamling udpeget til æresmedlem af Dansk Fjernvarme. 

I den 15 mand store bestyrelse sidder også Morten Juhl Lassen, Hedensted Fjernvarme.

Jesper Frost Rasmussen, (V), er borgmester i Esbjerg Kommune og repræsenterer forsyningsselskabet DIN Forsyning i Dansk Fjernvarme. Han var direktør for DIN Forsyning fra fusionen mellem Varde Forsyning og Esbjerg Forsyning i 2015 og indtil årsskiftet. Han er nu medlem af DIN Forsynings bestyrelse.

Esbjerg er nu stærkt repræsenteret i ledelsen af Dansk Fjernvarme, som har haft Esbjergs tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem Kim Mortensen som adm. direktør siden 1. sept. 2011, hvor han forlod Folketinget efter seks år.

Dansk Fjernvarme

  • Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for landets 400 fjernvarmeselskaber og dækker 99 procent af fjernvarmemarkedet samt 40 procent af den samlede termiske elkapacitet i Danmark.
  • 3,6 millioner danskere eller cirka 1,7 millioner husstande har fjernvarme. Det svarer til, at mere end 64 procent af danskerne får deres opvarmning leve­ret gennem et fjernvarmerør.
  • Fjernvarmesektoren i Danmark beskæftiger i alt cirka 10.800 - godt 1.800 i selve varmeforsyningen og 9.000 i industrien med udvikling og produktion eller rådgivning. Mens antallet i selve varmeforsyningen har været konstant de seneste 5 år, er antallet af ansatte i indu­strien steget med i gennemsnit cirka 3 procent. Fjernvarmeindustrien eksporter for i alt 6,4 milliarder kroner.

 

 

Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu
Ny og forbedret app - hent den nu