TV der bevæger dig

Esbjergs borgmester i spidsen for Dansk Fjernvarme

Jesper Frost Rasmussen, der blandt andet har en fortid som direktør i DIN Forsyning i Esbjerg og Varde, afløser Uffe Bro. Foto: Jesper Voldgaard

Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg, er valgt som ny formand for fjernvarmeselskabernes forening, Dansk Fjernvarme, der har hjemsted i Kolding.

På Dansk Fjernvarmes generalforsamling den 19. april valgte Dansk Fjernvarmes medlemmer ny bestyrelse med 15 medlemmer. Den nye bestyrelse har netop konstitueret sig med Jesper Frost Rasmussen som ny formand.

- Jeg er utrolig glad for at få lov til at stå i spidsen for Dansk Fjernvarme, som over en kort årrække er gået fra at være en teknikker-forening med meget begrænsede ressourcer til i dag at være en af de toneangivende brancheforeninger i energidebatten, siger Jesper Frost Rasmussen i en pressemeddelelse om valget.

Jesper Frost Rasmussen, der blandt andet har en fortid som direktør i DIN Forsyning i Esbjerg og Varde, afløser Uffe Bro, der har siddet i Dansk Fjernvarmes bestyrelse i 30 år, heraf 25 som formand. Uffe Bro blev i forbindelse med foreningens generalforsamling udpeget til æresmedlem af Dansk Fjernvarme. 

I den 15 mand store bestyrelse sidder også Morten Juhl Lassen, Hedensted Fjernvarme.

Jesper Frost Rasmussen, (V), er borgmester i Esbjerg Kommune og repræsenterer forsyningsselskabet DIN Forsyning i Dansk Fjernvarme. Han var direktør for DIN Forsyning fra fusionen mellem Varde Forsyning og Esbjerg Forsyning i 2015 og indtil årsskiftet. Han er nu medlem af DIN Forsynings bestyrelse.

Esbjerg er nu stærkt repræsenteret i ledelsen af Dansk Fjernvarme, som har haft Esbjergs tidligere socialdemokratiske folketingsmedlem Kim Mortensen som adm. direktør siden 1. sept. 2011, hvor han forlod Folketinget efter seks år.

Dansk Fjernvarme

  • Dansk Fjernvarme er brancheorganisation for landets 400 fjernvarmeselskaber og dækker 99 procent af fjernvarmemarkedet samt 40 procent af den samlede termiske elkapacitet i Danmark.
  • 3,6 millioner danskere eller cirka 1,7 millioner husstande har fjernvarme. Det svarer til, at mere end 64 procent af danskerne får deres opvarmning leve­ret gennem et fjernvarmerør.
  • Fjernvarmesektoren i Danmark beskæftiger i alt cirka 10.800 - godt 1.800 i selve varmeforsyningen og 9.000 i industrien med udvikling og produktion eller rådgivning. Mens antallet i selve varmeforsyningen har været konstant de seneste 5 år, er antallet af ansatte i indu­strien steget med i gennemsnit cirka 3 procent. Fjernvarmeindustrien eksporter for i alt 6,4 milliarder kroner.

 

 

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden