TV der bevæger dig

Esbjergs familiechef skifter job efter kritik

For en uge siden kritiserede Ankestyrelsen i hårde vendinger Esbjerg Kommunes behandling af børnesager. Nu stopper kommunens familie- og forebyggelseschef med øjeblik virkning.

Kirsten Vedel Eriksen stopper formelt som familie- og forebyggelseschef i Esbjerg Kommune pr. 1. december 2012, og begynder i stedet som udviklingskonsulent i kommunens Børn og Kulturs sekretariat.

Men allerede fra på mandag vil borgerservicechef Jørgen Bruun indtræde som midlertidig familiechef, indtil der ansættes en ny.

I en pressemeddelelse fra Esbjerg Kommune forklarer Kirsten Vedel Eriksen sin fratrædelse således:

- De seneste mange måneder har været præget af et meget stort arbejdspres, som kulminerede med resultatet i Ankestyrelsens rapport. Jeg har derfor besluttet mig for at søge et andet arbejde med en mere almindelig arbejdstid, men stadig med fokus på børn og unge. Det er heldigvis lykkedes inden for samme forvaltning, og det betyder, at jeg i den kommende uge afvikler mine eksisterende opgaver, siger Kirsten Vedel Eriksen.

Ankestyrelsen fremlagde for en uge siden en rapport der slog fast, at 33 sager ud af 100 af de mest komplekse sager med udsatte børn og unge i Esbjerg Kommune indeholder stærkt kritiske forhold, og 44 sager vurderes som kritiske.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden