Esbjergs Liege-ekspert ser gode mulighede

Mushaga Bakenga er kommet til Esbjerg fra belgisk fodbold og ser pæne chancer i kampen mod Standard.

Da Esbjerg valgte at leje det norske angrebstalent Mushaga Bakenga, hentede vestjyderne i samme åndedrag førstehåndsinformation om aftenens modstander i Europa League, Standard Liege.

Bakenga har nemlig det seneste halvandet år spillet for først Club Brugge og dernæst Cercle Brugge og har altså et indgående kendskab til den belgiske liga.

Heller ikke Standards intime stadion, Stade de Sclessin, er ukendt land for den 21-årige ungdomslandsholdsspiller.

- Jeg har været her i Liege tre gange tidligere, så jeg kender det udmærket. Jeg kender Standard Liege, og jeg ved, hvordan holdet spiller. Jeg kan se, at der er muligheder for os, siger Mushaga Bakenga.

- Det er nu egentlig ikke noget specielt at være her. Jeg spiller fodbold hvor som helst, det skal være, lyder det fra nordmanden med de congolesiske rødder.

Esbjergs træner, Niels Frederiksen, slår dog fast, at det er begrænset, hvor meget han har trukket på Bakengas insiderviden i forberedelsen til kampen.

- Det har jeg ikke gjort så meget, fordi han endnu er meget ny i klubben. Vi har analyseret Standard Liege grundigt og er godt forberedt, siger Niels Frederiksen.

Bakenga er noteret for syv mål i 31 kampe i den belgiske liga, men spiller altså i Esbjerg i resten af sæsonen.

Nordmanden fik debut for Esbjerg i lørdags, da han i anden halvleg kom på banen i superligakampen mod FC København.

Esbjerg møder Standard Liege i aften klokken 19.