Esbjergs syv nye stor-skoler skal have navne

Esbjerg har ændret på skolestrukturen og samlet de eksisterende folkeskoler i syv nye storskoler, som nu skal have helt nye navne.

Navngivningen kommer til at ske i tæt samarbejde med de nye skolebestyrelser. Undervisningsministeriet stiller krav om, at hvert skoledistrikt har en hovedskole med et genkendeligt navn.

- Vi afviser forvaltningens indstilling om, at bogstaverne Æ, Ø og Å ikke må indgå i navnet. Der er flere skoler i dag, hvor de bogstaver indgår, og jeg er sikker på, at der er et stort ønske fra de skoler om, at de må videreføre det nuværende navn til et afdelingsnavn, siger Diana Mose Olsen, (SF), formand for Børn & Familieudvalget.

Skolebestyrelserne på de syv skoler skal i samarbejde med firmaet Kirk & Holm udarbejde forslag til navn og logo for de syv skoler.

- Vi har vurderet, at der skal opstilles nogle enkelte kriterier i forhold til navngivningen af de nye skoler. For eksempel skal ordet skole indgå i navnet og navnet skal være nemt at stave og udtale. Samtidig giver vi fri mulighed for, at de gamle skoler kan fortsætte med det nuværende navn, såfremt bestyrelsen ønsker det. Blot må de så ikke hedde skole, men skal betegnes som en afdeling, forklarer skolechef Henrik Schou.