Eske slap igennem til verdensholdet

Syv af de 28 gymnaster på DGIs nye verdenshold er fra TV SYDs sendeområde. Se listen herunder.

Fredag ved middagstid tikkede en mail ind hos 14 drenge og 14 piger om, at de er udtaget til DGIs nye verdenshold.  

Eske Kiel Rasmussen fra Grejs ved Vejle er en af de heldige, og han var da også en glad mand, da TV SYD ringede til ham fredag over middag.

- Det er lidt surrealistisk og fedt. Jeg er helt oppe at køre. Det skal fejres på en eller anden måde, jeg ved bare endnu ikke hvordan, sagde han TV SYD kort efter udtagelsen. 

Foruden Eske Kiel Rasmussen er seks andre fra DGI Sydøstjylland, DGI Sydvest og DGI Sønderjylland, der dækker TV SYDs sendeområde, udtaget:

  • Marie Bogø Pilely, er 22 år og kommer fra Ølgod. Nu bor hun i Aarhus, hvor hun læser og sideløbende arbejder på Søndervangsskolen, repræsenterer DGI Sydvest.
  • Hans Laier Højer er 24 år og opvokset i Varnæs i Sønderjylland. Er  bosiddende i Odense, hvor han er lærerstuderende på UCL Lillebælt, repræsenterer DGI Sønderjylland.
  • Eske Kiel Rasmussen er 20 år og opvokset i Grejs ved Vejle. Går på Gymnastikhøjskolen Ollerup, repræsenterer DGI Sydøstjylland.
  • Lasse Smedegaard er 20 år og opvokset på en gård i Højen ved Vejle. Går på Gymnastikhøjskolen i Ollerup og har tidligere været timelærer på Ågård Efterskole, repræsenterer DGI Sydøstjylland.
  • Emil Smedegaard er 22 år og fra Højen ved Vejle. I dag er han bosat i Vandel, hvor han arbejder som efterskolelærer på Vandel Efterskole, repræsenterer DGI Sydøstjylland.
  • Jacob Lund er 21 år og opvokset i Billund. Arbejder som timelærer på Skibelund Efterskole, repræsenterer DGI Sydøstjylland.
  • Emil Johansen er 22 år og fra Egtved. Arbejder på Ågård Efterskole som gymnastiklærer, repræsenterer DGI Sydøstjylland.

Desuden er et par af de øvrige udtagne gymnaster opvokset i Syd- og Sønderjylland - men repræsenterer på Verdensholdet  andre af DGI landsdelsforeninger.

For en uge siden blev  feltet på i alt 142 gymnaster snævret ind til 40, som så skulle til en samtale, før de sidste 12 blev siet fra.

DGI Verdensholdet 2016-17  består af 28 gymnaster mellem 19 og 28 år, der kommer fra hele landet og har forskellig baggrund, både uddannelsesmæssigt og gymnastisk.

De skal i 2016 og 2017 rejse rundt i hele verden og give opvisninger og arrangere workshops. Rejsen går bl.a. til Tanzania, Indonesien, Australien, Kina, Cuba, USA, og Belgien, inden holdet opløses efter deres sidste opvisning ved DGIs Landsstævne 2017 i Ålborg.

 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her, eller ændre din browsers indstillinger.