Eske tog det sidste spring med Verdensholdet

Efter otte måneders rejse og et utal af opvisninger skulle DGI’s Verdenshold og Eske Kiel Rasmussen søndag vise deres sidste show i Gigantium i Aalborg.

14 piger og 14 drenge har det seneste år været på deres livs rejse med DGI’s Verdenshold rundt om på kloden.

Syv af gymnasterne kommer fra TV SYDs sendeområde, og en af dem er Eske Kiel Rasmussen fra Grejs ved Vejle. Han ser tilbage på alle minderne.

- Det har været det stærkeste fællesskab, som jeg nogensinde har været i. En livsrejse uden lige. Vi har stået tæt om alting. Det er fællesskab, der ikke kan vælte, siger Eske Kiel Rasmussen til TV SYD.

quote

Det har været det stærkeste fællesskab, som jeg nogensinde har været i. En livsrejse uden lige.

Eske Kiel Rasmussen, DGI Verdensholdet

I alt har Verdensholdet lavet 78 opvisninger og afholdt over 250 gymnastikworkshops rundt om i verden. Søndag skulle Eske Rasmussen og resten af holdet så give den allersidste opvisning i et tætpakket og udsolgt Gigantium i Aalborg. Gymnasterne sluttede på toppen.

- Det gik over al foventning. Det var helt vildt. Alle jeg var gode. Jeg har ikke ord for, det er for sindssygt, siger Eske Kiel Rasmussen.

På lægterne sad Eskes familie, der er stolte af ham. Hans far var rørt til tårer, da han så det sidste show.

- Det har været helt fantastisk for ham. Jeg vil sige, at det har været en dannelsesrejse for ham. Det har været stort – også for resten af familien, siger Max Kiel Rasmussen, der kunne kramme sin søn efter forestillingen.

Der var gråd og kram efter den afsluttende forestilling, men Eske Kiel Rasmussen fortæller, at han vil gemme sorgen – og blot nyde de sidste timer i selskab med vennerne fra DGI’s Verdenshold.