Et flyttefirma i Haderslev indgik i million-svindel

Et konkursbegæret firma i Haderslev blev udnyttet af en 43-årig mand fra Københavns Vestegn i en svindelsag til over 30 mio. kr.

Firmaet i Haderslev var registreret som flyttefirma. Men det fungerede ikke som sådan. I stedet kunne den 43-årig jonglere med millioner af kroner mellem i alt seks virksomheder rundt i landet.

Den 43-årige, der er beskyttet af navneforbud, blev ved retten i Glostrup idømt fire års fængsel og en bøde på 30,4 mio. kr. skriver JydskeVestkysten.

Det sønderjyske firma fungerede som underleverandør ligesom de fem andre virksomheder.

De seks virksomheder udlejede mandskab til blandt andet vognmandsforretninger, der havde kørselsopgaver for Bladkompagniet og Nemlig.com i hovedstaden.

Omsætningen fra opgaverne blev sat ind på hver enkelt virksomheds konto, uden at der blev foretaget afregning for moms, skat eller arbejdsmarkedsbidrag.

Derefter blev pengene med det samme overført til andre konti. Og pengene på disse konti blev straks hævet i hæveautomater.

Virksomhederne var oprettet af forskellige estiske statsborgere, som fungerede som stråmænd. Det skriver Retten i Glostrup.

Anklagemyndigheden kom på sporet af sagen for cirka to år siden, da Skat indgav en anmeldelse.