Et minuts stilhed på banegården

TV SYD var med på banegården i Fredericia, da det officielle Danmark holdt et minuts stilhed kl. 12 - til ære for ofrene for terroren i Norge.

Fra Banedanmarks fjernstyringscentral i Fredericia blev beskeden sendt  til alle stationer i Syd- og Sønderjylland. Personale og rejsende opfordres til at holde et minuts stilhed. I billetsalget trådtet personalet  et skridt tilbage, og det var ikke muligt at købe en billet i det minut.

Også i togene markerede DSB et minuts stilhed. Men tognene holdt ikke stille. Personalet i togene opfordrede via togets højttalersystem de rejsende til at deltage i et minuts stilhed.

Dybt chok

Også på hovedbanegården i København blev sympatien med Norge markeret.

Ægteparret Edith og Egon Jensen fra Esbjerg er to af de, der klokken 12 står bomstille med et tomt blik i øjnene.

- Vi har været i dybt chok siden i fredags. I sådanne situationer er det vigtigt ikke at være bange. Men det er jeg inderst inde, siger Edith Jensen efterfølgende.

Det ældre ægtepar er på hovedbanen for at rejse hjem til Esbjerg, og Egon Jensen fortæller, at den sidste del af deres sommerferie er blevet tilbragt foran fjernsynet.

- Vi har fulgt sagen meget tæt. Man er nødt til at komme igennem sådan noget her og skal ikke gemme sig for det. Derfor har vi set det hele - også de hæslige vidneberetninger, siger han.

Kunne ikke høre besked

Også Kolding Storcenter holder et minuts stilhed. Her viste kunderne dog ikke helt samme respekt. Måske fordi det var svært at høre beskeden i højttalerne.

Det er statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som har opfordret danskerne til at holde et minuts stilhed kl. 12.

Også i Norge og Sverige blev de tragiske begivenheder mindet med et minuts stilhed klokken 12