En nyfødt sjælden skovantilope giver zoo stor opmærksomhed

En lille nyfødt og sjælden dyreunge går viralt på facebook. Nu håber Givskud Zoo, de kan bruge succesen til at udbrede kendskabet til en meget sjælden skovantilope.

Billeder af en lille nyfødt bongo - en skovantilope-tyrekalv, der oprindeligt stammer fra et bjergområde i Kenya, lagt ud på Givskud Zoos facebooks side, er blevet et viralt hit.

Billederne af den et døgn gamle tyrekalv er på en uge nået ud til knapt en million brugere, og den lille nuttede unge er meget populær på facebook. Folk falder simpelthen i svime over dens nuttethed og kommer med utallige bemærkninger som 'ej NURG, den er sød og smuk' og ' Åhhhhhhhh hvor er den kær'.

quote

En af vores kerneopgaver er bevarelse af truede dyrearter, så det er klart, vi er rigtigt glade for, at en lille ny bongo kommer til verden

Richard Østerballe, direktør, Givskud Zoo

I Givskud er de selvfølgelig utroligt glade for, folk viser så stor interesse for bongoen, men mest af alt glæder de sig i parken over, de med den store opmærksomhed også kan fortælle folk om de meget truede dyrearter.

Man regner med, der kun lever cirka 100 eksemplarer af dem i den vilde natur i Afrika.

- En af vores kerneopgaver er bevarelse af truede dyrearter, så det er klart, vi er rigtigt glade for, at en lille ny bongo kommer til verden, siger Richard Østerballe, direktør i Givskud Zoo til TV SYD og fortsætter:

- Vi har faktisk succes i parken med at avle bongoer. Den lille nye tyrs mor, har faktisk fået unger et par gange før, og det samme har nogle andre hunner, så vi arbejder aktivt for at bevare arten.

Tyrekalven er nu en uge gammel, og opholder sig stadig i stalden sammen med sin mor, men den kommer ud på havens savanne om cirka 14 dage. Kalven skal nemlig være mindst tre uger, før den kan følge sin mor rundt i parken.