6 millioner til regnvand og mursten

Politikere og borgere i Kolding kan glæde sig over, at EU nu skyder over 6 millioner kroner i at gøre byen grønnere.

Kolding  Kommune har haft held med at satse på at få fingre i nogle af de mange penge EU hvert år afsætter til grøn udvikling. Det er netop lykkedes kommunen at få tilskud på 6,25 millioner kroner til to projekter, der skal gøre kommunen lidt grønnere. Det skriver Kolding Kommune i en pressemeddelelse.

Pengene kommer fra EUs regionalfond, men Kolding Kommune skal selv financiere halvdelen af de to projekter, som EU nu har givet penge til.

Det ene af de to projekter, der nu får en pæn økonomisk håndsrækning fra EU, skal aflaste byens kloaksystem. I øjeblikket ledes al byens regnvand ned i kloaksystemet og pumpes væk, men det er dyrt og bruger meget strøm. Med det ene af de to støttede projekter, er det meningen at regnvandet i Kolding midtby fremover skal ledes udenom kloaksystemet og i stedet løbe i grøfter, udgravede kanaler og regnvandsbede og ende i slotsøen.

Man kan læse mere om projektet i Kolding Kommunes projektbeskrivelse "Smart Spildevand".

Det andet projekt, der får penge fra EU, går ud på at genbruge byggematerialer. Ikke blot som nu ved fx at knuse mursten fra nedrevne bygninger og fylde huller i vejene med dem, men ved at pille mursten ud af byggeaffald, og bruge stenene igen. Det sparer nemlig masser af energi. Man kan læse mere om projektet i kommunens projektbeskrivelse "Bedre Brug af Byggeaffald".