EU-krisehjælp: Alt for langsomt

Glæde over 75 mio. kr. i krisehjælp til Als. Men den kommer for sent. Mener formanden for Folketingets Kommunaludvalg, Hans Kr. Skibby (Dansk Folkeparti), Tørring.

- Den ufattelige EU-proces fungerer jo alt alt for langsomt. Dette eksempel beviser jo klart, at der burde være mere kompetance i nationalstaterne i EU. Fremfor at vi som nation nu igennem mere end 2 år har stået med hatten i hånden.

Kunne hjælpe flere

- Naturligvis vil de mange kroner hjælpe rigtig mange igang igen og det vil bestemt kunne mærkes også udenfor Als. Men var hjælpen kommet hurtigere vil den også kunne have hjulpet mere effektivt, udtaler Hans Kristian Skibby.

Som omtalt i den anden historien om EU-krisehjælp er der kun ca. 500 ledige tilbage. Resten har fået deres arbejde igen, fået nyt job eller er startet en uddannelse.

To andre ansøgninger

Også Region Syddanmark udtrykker stor glæde ved, at der er hjælp på vej til Als. Men regionsrådsformand Carl Holst (V) har tidligere efterlyst, at pengene fra EU kommer hurtigere.

Region Syddanmark har i øvrigt yderligere to ansøgninger til Globaliseringsfonden:  En i lyset af de mange fyringer på LM Glasfiber i Syd- og Sønderjylland. Og en til hjælp for de afskedigede på Lindøværftet.