TV der bevæger dig

EU-penge venter på Syddanmark

Syddanske virksomheder og forskningsinstitutioner får nye muligheder for at hente EU-midler hjem til regionen med EU?s nye program for forskning og innovation, Horizon 2020.

Det var budskabet fra minister for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard på et debatmøde i Europa-Parlamentet i Bruxelles mandag, som Det Syddanske EU-kontor har arrangeret sammen med de øvrige regioners kontorer i Bruxelles.

Med 525 mia. kr. i puljerne er der flere penge end tidligere, bureaukratiet bliver mindre, og endelig er midlerne i højere grad målrettet virksomheder med udviklingsprojekter, der kan være med til skabe vækst og nye arbejdspladser.

Regionsdirektør for Region Syddanmark, Mikkel Hemmingsen, har fokus på debatmødet i Bruxelles. EU-midler til innovation har stor betydning for udvikling af regionen, og han håber derfor, at virksomhederne og andre med gode ideer åbner øjnene for de nye muligheder.

- Region Syddanmark har politisk valgt at prioritere højt, at vi får udnyttet mulighederne i EU-systemet til gavn for vækst og beskæftigelse i Syddanmark, siger Mikkel Hemmingsen.

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden