TV der bevæger dig

EU poster penge i Banedanmark

Banedanmark har igen fået støtte til det nye signalsystem, der vil medføre færre forsinkelser og give mulighed for højere hastighed og flere tog. Foto: Tao Lytzen

EU støtter Banedanmark med 135 millioner kroner. Midlerne er øremærket til implementeringen af nye signaler på strækningen fra Lillebælt til den dansk-tyske grænse.

Europa Kommissionen tildeler Banedanmark 135 millioner kroner til det igangværende arbejde med nye signaler på strækningen fra Lillebælt til den dansk-tyske grænse ved Padborg.  Det skriver Transportministeriet i en pressemeddelelse. 

I øjeblikket er Banedanmark nemlig i gang med at erstatte signalanlæggene på hele det danske jernbanenet. De nye signalsystemer vil medføre færre forsinkelser og give mulighed for højere hastighed og flere tog.

Det er fjerde år i træk, at der tildeles EU-støtte til Banedanmarks signalprogram. Og det glæder transportministeren:

- Jeg er meget tilfreds med, at Kommissionen igen har tildelt støtte til udrulning af nye signaler på en vigtig dansk jernbanestrækning. Vi har i Danmark et forældet signalsystem, der skaber store gener for passagererne i form af forsinkelser. Derfor er det helt nødvendigt med en totaludskiftning af signalerne, siger transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

Det var Transportkommissæren i EU, Violeta Bul, der fredag kunne løfte sløret for støtten på en pressekonference i Bruxelles.

 

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden