TV der bevæger dig

Eva Kjer Hansen: Chikane af folk

01:56

Eva Kjer Hansen, Venstre, er bekymret over konsekvenserne ved en permanent grænsekontrol

1 af 2

Venstres Eva Kjer Hansen mener, at Dansk Folkeparti går alt for langt i sine krav om grænsekontrol og kalder det "chikane af almindelige mennesker"

Dansk Folkepartis ufravigelige krav om en grænsekontrol døgnbemandet med toldere og politi og permanente bygninger giver dybe rynker i panden på Venstres politikere. Netop nu hvor Venstre prøver at skabe et borgerligt regeringsgrundlag med Dansk Folkeparti.

Eva Kjer Hansen, Venstre, er enig med Dansk Folkeparti om mere kontrol via ny teknik som nummerpladescannere, internationalt samarbejde og flere toldere.

- Men det skal være på en anden måde, for bygger vi permanente anlæg med systematisk kontrol, bliver det chikane af almindelige menneskers færden hen over grænsen, siger hun til TV SYD.

Hun kalder kravet fra Dansk Folkeparti for "symbolpolitik". Altså at kravet ikke har nogen reel stor effekt overfor narkohandlere, menneskesmuglere og indbrudsturister, men at det blot skal se sådan ud overfor vælgerne.

Eva Kjer Hansen frygter for konsekvensen af en permanent døgnbemandet grænsekontrol:

- Det bekymrer mig, at vi ikke diskuterer konsekvenserne ved at lukke Danmark på den måde. Fordi det vil få konsekvenser for erhvervslivet og turistindustrien, siger hun til Berlingske Tidende i dag søndag.

Dansk Folkeparti kræver kontrol ved overgangene ved Frøslev, Sæd, Padborg og Kruså.

Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden
Hent TV SYDs nye app - seneste nyt lige ved hånden